Meggyes "süti"

2013-07-17

sponsored links

Mivel túl vagyok ma az idei valószínûleg utolsó meggymagozáson is, megírom, hogy milyen fincsi meggyes "süteményt" csináltam kétszer is nemrég.
Azért van idézõjelben, mert nem kell sütni.
Az alaprecept Meggyes álom néven szerepel itt.
Én friss meggybõl csináltam a következõképpen:
Kb. 1,5 kg magozott meggyre (ezt saccoltam kb a receptben megadott két üvegnyi eltett meggynek) tettem 30 dkg cukrot, felforraltam, eközben szépen levet engedett, majd hozzáadtam még 20 dkg darát. Kicsit fõztem, mint a tejbegrízt, majd egy tepsi aljára öntöttem. A tetejére ráraktam egy csomag babapiskótát. Aztán fõztem egy liter tejbõl és két csomag vaníliás pudingból (meg 6 kanál cukorból) pudingot, és azt is a tetejére. És kész. (A tejszínhabot lehagytam.) Betettem a hûtõbe pár órára (egy éjszakára).
A fiam elõször csak a piskótát ette meg belõle. Másodszor már a pudingot is.
Egyébként másoknak igencsak ízlett...

Folytats a blogon ... valsagkonyha.blogspot.com/2013/07/meg...

sponsored links

Keres?s